Verwenmoment

Om de overgang van thuis naar Piep zo rustig en zo goed mogelijk te laten verlopen ben je in Piep welkom voor een (ver)wenmoment.

Op deze manier kunnen jullie samen vertrouwd raken met de nieuwe omgeving, de medewerkers en de andere kinderen. Het eerste (ver)wenmoment vindt ongeveer een weekje voor de startdatum plaats. Neem hiervoor best tijdig contact op. U maakt dan samen met uw kindje kennis met ons en we nemen de eet- en slaapgewoonten, het troosten, spelen en eventueel de zindelijkheid door. We vullen de inlichtingenfiche verder aan en babbelen voluit over uw piepertje. Door deze losse babbel voelt het kind vertrouwen aan en is het voor hem/haar een kleine stap om dat ook te doen.         

Piep beschikt voor elk kind over een volledig ingevulde inlichtingenfiche. Deze fiche helpt ons om rekening te houden met de eet- , slaap- , speel- en verzorgingsgewoonten, gedragskenmerken, bijzonderheden in aanpak en medische gegevens van het opgevangen kind. 

Het tweede (ver)wenmoment komt u nog een keertje net voor de grote startdag. We bekijken dan hoe we in de toekomst het afscheid gaan laten verlopen en u kan dan uw kleintje een uurtje aan ons laten wennen.