Motivatie en visie

We willen kinderen uitdagen en boeien om op hun eigen tempo de wereld te ontdekken. Dus op het ogenblik dat zij er aan toe zijn en niet wanneer de maatschappij denkt dat het zou ‘moeten’.

Bij ons ‘moet’ niets maar kan en mag er wel heel wat. Daarbij verliezen we zeker onze waarden en afspraken niet uit het oog. Aangezien er in Olen en omstreken heel wat nood bleek te zijn aan kinderopvang was de keuze voor ons vlug gemaakt. We gingen een groepsopvang starten waar jonge ouders met een gerust gevoel hun (b)engeltjes kunnen achterlaten.En zo was Piep geboren. We vinden contact met leeftijdsgenoten reeds bij baby’s en peuters erg belangrijk omwille van het samenzijn en het sociale contact. Ze leren zich veilig voelen, ze worden zelfstandiger, geduldiger, de eenkennigheidsfase verloopt vlotter.  Kortom, groepsopvang bij Piep stimuleert kinderen in hun sociale ontwikkeling.We willen ons volledig inzetten om het uw kind zo goed mogelijk naar zijn zin te maken. Dit kan enkel als we uw vertrouwen hebben. Daarom willen we een nauwe samenwerking met de ouders.

 

Als u vertrouwen toont is de stap voor uw kind veel kleiner. Dit proberen we na te komen door u uit te nodigen voor een kennismaking met ons en Piep. We geven een rondleiding, bekijken samen de informatiemap en bespreken de algemene organisatie. Dan maken we natuurlijk ook tijd om het over uw kind en zijn gewoontes te hebben.